Dash! A whimsical race through Singapore

Nee, dit is geen wasproduct, maar een race spelletje van het voor ons tot Spiel 2012 onbekende Cardboard Island Games uit Singapore. De flashy kleurtjes en het leuke design trokken onze aandacht.

Dash! heeft erg eenvoudige spelregels en is dus, gelukkig voor ons, gemakkelijk aan te leren. Je dient je tactiek een beetje te zoeken door de combinatie van de timing van je beweging en door het gebruik te maken van de speciale mogelijkheden. Voeg daarbij nog een snuifje strategie bij en je hebt Dash!
De makers prijzen dit spel aan als een leuk familiespel, of voor de doorwinterde spelers een leuke tussendoor met toch nog de benodigde uitdaging.

Het speelbord met de racetrack doorheen de 3 districten van Singapore.

Je doel is sneller bewegen dan de tegenspelers, door betere combinaties van racekaarten te gebruiken. Je dient deze kaarten toch wel goed te beheren, want vlak voor de finishlijn zonder kaarten komen te zitten wil je zeker niet meemaken.
De race gaat dwars door 3 districten van Singapore, maar onderweg kan je stoppen om de cultuur en mooie zichten te bekijken van deze toch wel uit de kluiten gewassen Aziatische stad.
Hoe sneller je kan bewegen door de eerste paar districten, des te betere uitbreidingen of power-up's je kan bemachtigen. Wie laatst komt, zal de minste keuze hebben.

Enkele van de power-up's en vallen die je kan zetten.

Je kan je tegenspelers hinderen door vallen voor hen op te stellen onderweg. Iets wat zij ook plannen om jou af te remmen. Na de derde race weten we wie de winnaar is. Probeer je zoveel mogelijk power-up's te verzamelen als je kan ? Of blijf je in de achterhoede en laat je de koplopers het onder mekaar uitvechten om dan uiteindelijk een laatste spurt in te zetten en iedereen voorbij te flitsen ?

Dash is een puur race spel, en we kijken al uit naar de uitbreiding : Dash! Ultra.  8-)

Dit spel werd geschonken door Cardboard Island Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 1 uur

De speeldoos: lichte Manga stijl ?

Reacties

Populaire posts