Khitan

Khitan is een abstract spel, waarbij elke speler tracht om de speelstukken van de tegenstander te vernietigen. Je dient echter wel erg voorzichtig te spelen om niet zelf op je doos te krijgen.

Om alles klaar te zetten, neemt elke speler een setje van zeshoekige tegels, die dubbelzijdig zijn en die dezelfde 6 kleuren hebben op beide kanten. Plaats deze op de startlocaties op het speelbord.
Tijdens een beurt draai je één van je stukken om naar een aangrenzend vakje. Indien een gekleurde rand op dat stukje overeenkomt met eenzelfde kleur van een aangrenzend vijandig blokje, is je tegenstander zijn speelstuk kwijt. Zo kan je zelfs verschillende stukken tegelijkertijd laten verdwijnen. Zodra alle stukken van je tegenspeler verdwenen zijn, ben je gewonnen.

Het speelbord.

Je kan Khitan in 2 varianten spelen. Ten eerste kan elke speler een reserve van 3 stukken hebben, en de eerste 3 keren dat je een vijandelijk stuk van het bord speelt, mag jij een nieuw speelstuk voor jezelf op het bord plaatsen. In een tweede variant heeft elke speler een reserve van 6 stukken en deze reserve wordt terug aangevuld door stukken die van het bord verdwijnen. Zo zal je verschillende aanvallen moeten uitvoeren om te voorkomen dat de tegenstander constant 'levend' blijft.

Bekijk zeker de binnenkant van de doos, want de designer heeft daar een erg mooie tekening in gemaakt.

Dit spel werd geschonken door Envie de Jouer en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Speelduur : 30 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Aantal spelers : 2


Reacties

Populaire posts