Rocket Jockey

Rocket Jockey is één van de verschillende nieuwe spellen die uitgeverij Mayfair bij had tijdens Spiel 2012 in Essen. Dit spel heeft een FunFair logo op doos, en dit zou willen zeggen dat dit spel geschikt is voor alle leeftijden, gemakkelijk te spelen is, en iets goedkoper zou zijn dan de 'normale' Mayfair spellen.

Vele verschillende soorten kaarten.

In de doos vinden we een heleboel verschillende soorten kaarten terug, bestaande uit cargokaarten, bestemmings- of planeetkaarten, maneuver kaarten, alien kaarten, co-piloot kaarten, scorekaarten, maar ook een raket marker. Een gele !

Het doel van het spel is om meer goederen te leveren op bepaalde bestemmingen dan jou tegenstanders, en liefst voordat de aliens onze aardkloot bereiken. Punten verdien je door het aantal maneuver kaarten dat je speelt, waarmee je de goederen tussen de planeten kan verhuizen. Extra punten scoor je door goederen te leveren op meerdere planeten. Je kan de perfecte strategie proberen uit te dokteren, maar er zal altijd wel een portie geluk aan te pas komen.

Het Geel Pionneke.

Je zal ook ondervinden dat, als je dit spel een paar keer speelt, het erg vlot en snel speelt. Je zal erg snel je eigen strategie om dit spel al winnend af te sluiten ontdekken. Maar dat zullen de tegenspelers ook ontdekken, jammer genoeg.


Dit spel werd geschonken door Mayfair en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2- 4
Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar


De doos doet een beetje aan een retro strip denken.



Reacties

Populaire posts