Targi

De cover van de speldoos alleen zegt erg weinig over het spel. We zien een mysterieuze gesluierde man of vrouw, maar voor de rest ... ?  Targi is ontworpen door Andreas Steiger, is een 2-persoonsspel, en heeft de à la carte Kartenspielpreis van 2012 gewonnen. Geen brol dus !

De cover verhuld erg weinig over het spel zelf.

Mannelijke leden van de Tuareg of woestijn mensen worden Targi genoemd, de vrouwen worden Targia genoemd. De Targi zijn als het ware stamhoofden die handelen in allerlei goederen die van heel ver kunnen komen, zoals zout, peper en dadels. Ze verhandelen dit in gouden muntstukken of in bepaalde voordelen die ze nodig kunnen hebben.

Overwinningspunten en goederen.


De spelers zijn dus een Targi of een leider van een woestijnvolk, die gaan handelen in goederen, met de bedoeling hun eigen stam en invloed te versterken. Hiervoor is het nodig dat ze de juiste goederen weten te bemachtigen en dat ze de mogelijke acties slim gaan gebruiken om zodoende een beetje goud te verkrijgen. Zorg ervoor dat je snel bij een handelaar komt, of je tegenstander is je voor.

In elke ronde is er wel nieuw aanbod. Goederenkaarten zijn een middel om aan de fel begeerde
stamkaarten te geraken. Deze brengen in de loop van het spel voordelen op en leveren aan het
einde van het spel zegepunten.

Het speelveld.

Een overzicht van het spelverloop: In elke ronde zetten de spelers afwisselend hun 3 Targi-figuren op de randvelden.Op het kruispunt van telkens twee figuren van één kleur plaatsen de spelers hun stammarker. De kaarten waarop de figuren en stammarkers staan, geven voor elke speler aan welk zijn actiemogelijkheden zijn. Het komt er dan op aan om deze actiemogelijkheden passend te combineren zodat men meer zegepunten onder de vorm van zilveren kruisen ontvangt dan de medespeler. Het spel eindigt wanneer een speler 12 stamkaarten voor zich heeft neergelegd of de rover het parcours van het speelveld éénmaal heeft afgelegd.

Hier en daar wat tekst, maar niet te veel.


Dit spel werd geschonken door Kosmos en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur :  1 uur



Reacties

Populaire posts