Avalam

Avalam is een spel 'op leeftijd'. Het bestaat al sinds 1996. De meeste van jullie hebben vast en zeker dit spel al wel eens gespeeld of toch ten minste ergens gezien.

Het bord bestaat uit allemaal schijfjes, in 2 verschillende kleuren. Om beurt mag een speler een schijfje van zijn kleur op een ander schijfje plaatsen, al dan niet van zijn eigen kleur. Je mag wel enkel maar schijfjes op naburige schijven of torentjes plaatsen. Over lege plaatsen springen mag dus niet. Zo kunnen de torens maximaal 5 hoog worden. Op het einde van het spel zullen er dus een aantal torentjes overblijven, en de speler wiens schijfjes het vaakst bovenaan op die torens ligt, is de winnaar van dit abstract strategisch spel.

Het spelbord in volle actie.


De mensen die ons dit spel schonken, namelijk Art Of Games, vroegen echter niet echt om een review van dit toch al oud spel te maken, maar om hun bedrijfje voor te stellen. We verwijzen jullie graag door naar hun website (zie onderaan dit artikel) om meer van hen te weten te komen.


Art of Games maken spellen op aanvraag, en dit doen ze ondertussen al 18 jaar lang.
Zowel het testen als het produceren van bordspellen, business simulaties en spellen, educatieve spellen, cooperatieve spellen, extra grote spellen, kaartspellen, interactieve brochures, cdrom's en online games staan op hun activiteitslijstje.

Dit spel werd geschonken door Art of Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts