Amerigo

Queen Games hoeven we niemand nog voor te stellen. Je weet dat ze zeer leuke familiespellen hebben. Tijdens Spiel 2013 in Essen hadden ze een regelrechte hit te pakken : Amerigo. Dit spel staat op nummer 2 in de geekbuzz op boardgamegeek. En schrik niet van de grootte van de speeldoos. Deze is best wel indrukwekkend groot.


Amerigo Vespucci wilt nieuw land ontdekken, en de spelers kunnen hem daarbij helpen. Jullie mogen de eilanden van Zuid-Amerika ontdekken, handelsroutes beveiligen en nederzettingen bouwen. De acties die spelers tot hun beschikking hebben worden beslist door het gebruik van een speciale toren, die je ook terug kunt vinden in andere Queen Games spellen zoals bv. Wallenstein.


In het begin van het spel plaatsen de spelers de actie blokjes in deze toren. Er zijn zeven verschillende kleuren van blokjes, en elke kleur komt overeen met een welbepaalde actie. Gedurende het spel zullen de spelers actie blokjes bij in deze toren werpen, maar enkele van die blokjes zullen vast komen te zitten onderaan de toren, terwijl andere blokjes, die al in de toren vast zaten, nu los komen en uit de toren vallen. Met andere woorden moeten de spelers zowel tactisch spelen door verstandig de juiste acties te kiezen die ter beschikking zijn, en anderzijds ook een beetje geluk hebben met welke acties er mogelijk zijn.


Het spelbord bestaat uit negen, twaalf of zestien tegels. Dat is afhankelijk van het aantal spelers. Elke speler zal zijn boot langsheen de verschillende eilanden laten varen. Op deze eilanden meer je aan en bouw je nederzettingen. Deze nederzettingen zullen je van grondstoffen voorzien die je dan weer overwinningspunten opleveren. En het is geen slecht idee om ook te investeren in kanonnen om jezelf te verdedigen tegen piraten. Of je kan bepaalde tokens verkrijgen waarmee je speciale voordelen zult ontvangen.


Dit spel werd met korting gekocht van Queen Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 75 minuten


Reacties

Populaire posts