Caro

En we blijven in de sfeer van abstracte spellen. Van Noris Spiele hebben nog geen abstract spel besproken, we waren dus benieuwd.


Het eerste dat opvalt, is dat het materiaal er erg mooi uit ziet. Het hele spel bestaat uit houten speelstukken in vier verschillende kleuren : wit, zwart, grijs en rood. De regels zijn erg eenvoudig en het spel speelt erg vlot. Vandaar dat Noris Spiele dit dan ook als een familie-spel aanprijst.


Elke speler zal starten met 3 speelstukken van elke kleur, met andere woorden met 12 stukken in het totaal. Een spelersbeurt bestaat uit 2 stappen : plaats een tegel en scoor daar punten voor. De allereerste tegel zal in het midden van de tafel gezet worden, en de startspeler zal daar 10 punten voor krijgen. De volgende tegel zal aangrenzend moeten komen te liggen, rekening houden met enkele regeltjes. De punten die je kan scoren is afhankelijk van de kleur van de nieuw geplaatste tegel, en van de kleuren van de naburige blokjes. Geen nood als je denkt dat je veel moet tellen. Er is een tabel in de handleiding voorzien die je snel kan zeggen hoeveel punten je telkens krijgt.


Elke speler zijn laatste speelstuk van elke kleur is van belang omdat het het dubbel zal scoren in vergelijking met de andere speelstukken. Zodra alle tegels op de tafel liggen, worden de punten opgeteld en de speler met de meeste punten is de winnaar, zoals dat al eens in sommige spellen kan zijn.

Dit is een spel dat echt aankomt op strategie, er is helemaal geen geluk van toepassing.
Caro werd geschonken door Noris Spiele en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts