Firefly - the game

Firefly is een Amerikaanse science fiction serie uit 2002. De serie telt maar 1 seizoen met 14 afleveringen. Met andere woorden, deze serie zou ik eens snel moeten bekijken om nog meer van het spel te kunnen geniet. Dat was net zo met Battlestar Galactica, alhoewel er daar enkele aflevering meer te kijken was.


De spelers starten het spel een ruimteschip, en reizen van planeet tot planeet om bemanning in te huren, uitbreidingen of verbetering aan hun schip aan te kopen, en om goederen op te laden en af te leveren. Deze goederen zijn opdrachten in de vorm van kaarten. Sommige van de bemanningsleden en goederen aan boord zijn illegaal, en die kunnen in beslag worden genomen indien de alliantie aan boord van je ruimteschip komt.


Voor het reizen van planeet tot planeet zal voor elk vakje dat je beweegt een 'full burn' kaart moeten omgedraaid worden. De meeste van deze kaarten doen niets, maar je kan een alliantie schip tegen komen, of met je schip in panne vallen, of zelfs de vijandige Reavers tegenkomen. Zodra je de opdracht gedaan hebt, krijg je cash betaald. De eerste speler die zijn doelstelling bereikt is de winnaar.


Firefly : the game is een hoogstaand thematisch bordspel van Gale Force Nine en het eerste spel in een serie van bordspellen die zich afspelen in de wereld van Firefly. Er is zelfs een mogelijkheid om dit spel in je eentje te spelen.Dit spel werd geschonken door Gale Force Nine en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Firefly: the game is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 2 uur

Reacties

Populaire posts