Relic Runners

Altijd al fan geweest van de Indiana Jones films ? Dat is dit nieuwste bordspel van Days of Wonder zeker spek naar jou bek.


De spelers bevinden zich in het midden van een jungle, en gaan elk op stap om tempels te ontdekken en wegen te maken door de dichte bossen. In de tempels bevinden zich allerlei relikwieën. Van zodra er een bepaald aantal van deze kostbare dingen gevonden werden door de spelers, is het spel ten einde.


Bewegen door de jungle doe je als volgt : je mag één stuk van de weg over een lege pad wandelen, en daarna over je eigen wegen. Of je mag over je eigen wegen wandelen zo ver je wilt, met aansluitend één lege weg. Daarna zal je terecht komen op één van de 4 soorten tempels. Deze tempels bestaan uit 3 delen. Wil je een deel verkennen, moet je een rugzak afgeven. Je krijgt 3 rugzakken om te beginnen, maar gedurende het spel kan je er bij verdienen.

Na het verkennen van een tempel, mag je het bovenste verdiep van deze tempel nemen. Hierop staan oftewel punten, die je geheim houdt voor de ander spelers tot het einde van het spel, of er staan allerlei bonussen op die je onmiddellijk mag nemen. Kom je op een groene tempel terecht, dan mag je aangrenzend aan je huidige positie een weg bouwen. Die zal je later zeker kunnen gebruiken om zo ver mogelijk te reizen door de jungle.


Zodra een laatste deel van een tempel verkend werd, zal er een relikwie tevoorschijn komen. Deze relikwie zal enkel in jou bezit komen door van een reeds aanwezig relikwie van eenzelfde soort te bewegen naar een ander relikwie. Het spreekt voor zich dat een uitgebreid wegennet dan wel nuttig kan zijn. Hoe langer de weg van één relikwie naar een ander, des te meer punten je zult scoren. Elke relikwie levert je punten op aan het einde van het spel, maar een setje van verschillende relikwieën leveren je nog extra punten op.


Onderweg kan je via waterwegen bewegen, waardoor je op je persoonlijk speelbord 3 verschillende bonus sporen kunt verbeteren. Elk spoor kan ten alle tijden gebruikt worden om andere voordelen te verkrijgen, zoals wegen verplaatsen, punten scoren voor de langste weg, tempels verkennen zonder er een rugzak voor te moeten geven enz ...


Zoals we van Days of Wonder gewoon zijn, is de layout en het materiaal zeer mooi. Van hen hebben we nog nooit mindere kwaliteit van componenten of saaie vormgeving gezien.

Dit spel werd geschonken door Days of Wonder en is vanaf december het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.
Relic Runners is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts