Circus

We mogen jullie nog eens een Nederlandstalige uitgeverij voorstellen die we nog niet kenden voordat we naar Spiel 2014 gingen : Spellenko. Ze stonden op de beurs met het spel Circus. En er zal al een nieuw spel aan te komen in 2015. We houden ze in de gaten !


Circus is een simpel en gemakkelijk spel, waarbij de spelers het tegen mekaar opnemen om de directeur van een circus te mogen worden. Tijdens een speelbeurt mag een speler 1 of meerdere kaarten trekken of stelen. Zodra een speler meerdere kaarten van eenzelfde circus artiest op hand heeft, kan hij kiezen om deze kaarten op tafel te spelen als een circus act. Daarvoor zal hij punten scoren.

Jou dilemma is hier : ga je nog langer wachten om meerdere van die artiesten te verzamelen of niet ? Hoe meer je dezelfde kaarten kan spelen, hoe meer punten je zult scoren.Er zullen op 2 momenten punten geteld worden : zodra de artiest met het applaussymbool op de tafel komt, en als de directrice ten tonele verschijnt. Die zal bij de opstelling van het spel bij de laatste 11 kaarten van de trekstapel zitten. Hoe groter jou act, hoe meer punten je zult scoren. Maar niet alleen grote is van belang, ook de inhoud : elke artiest zal een bepaald aantal punten opleveren. Tijgers zijn de artiesten die het beste scoren. Apen daarentegen leveren minder op.


In totaal vinden we 110 kaarten terug in het doosje, waarbij er 6 verschillende artiesten zijn. Verder zijn er nog jokers en telkaarten aanwezig.

Dit spel werd geschonken door Spellenko en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur :20 minuten

Reacties

Populaire posts