Stier zoekt bier

Stier zoekt bier is het nieuwste kaartspel van The Game Master. Het is een grappig, doch een tactisch spelletje waarbij bier centraal staat. Zet de pinten al maar koud voordat je start met spelen !


De stieren hebben dorst. Veel dorst ! De spelers zijn café eigenaars en het is aan jou om uw café populairder te maken dan dat van je tegenspelers. Je zult er alles moeten aan doen om je zaak vol te krijgen met dorstige stieren, en om hen vervolgens hun favoriet bier te serveren. Denk eraan, deze beesten zijn erg kieskeurig en drinken enkel dat bier dat ze het liefste lusten.


Tijdens een speelbeurt doe je volgende dingen :
* Neem kaarten met daarop stieren en leg ze open in het midden van de tafel.
* Verzamel bier : elke speler neemt 6 bierkaarten, je kiest er daar 2 uit, en geeft de rest door aan je linkerbuurman. De 2 gekozen kaarten komen gedekt in een stapel voor jou te liggen. Op dat zelfde moment krijg je van je rechter buurman 4 kaarten. Daar kies je er ook 2 stuks uit en die leg je ook gedekt op je stapel. De 2 overblijvende kaarten gaan naar de afleg stapel.
* Bier uitschenken of bieden : neem de bovenste kaart van je stapel en draai deze open. Als je wil kan je meerdere kaarten omdraaien, maar je moet altijd de bovenste nemen. Je kan ervoor kiezen om verschillende soorten bieren te tappen, maar als je een bieding wilt winnen, zullen het allemaal kaarten van hetzelfde soort bier moeten zijn.


* Kies een stier : de speler met het hoogste bod mag als eerste een stier kiezen. De speler die de 2de plaats had mag de andere stier nemen.
* Serveer het bier : je mag nu het bier serveren aan je klanten. Elke klant krijgt maximum 1 biertje per ronde. Hierdoor zal je punten scoren !
* Bepaal de startspeler : de startspeler is die speler die het hoogste bod heeft gedaan.Na 7 rondjes komt er een bonus ronde waar je de rest van je bier kan serveren aan je klanten, vanuit je geheime bierkelder. Daarna is het spel ten einde en wint de speler met de meeste punten. Het spel is erg gemakkelijk maar heeft toch genoeg ballen om het lijf om erg tactisch te spelen. Een ideaal tussendoortje !

Dit spel werd geschonken door The Game Master en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minutenReacties

Populaire posts