Zoomemo

Vorige maand stelden we jullie nog Parado voor in onze spellenclub, deze maand is het de beurt aan Zoomemo. Zoals de titel al laat vermoeden, is dit een memorie spelletje. Gelukkig mogen we samen werken en zal het daardoor allemaal wat gemakkelijker worden, hopen we toch.


Er is paniek uitgebroken in de dierentuin na een luide brul van de leeuw. Alle kinderen van de dieren zijn door mekaar aan het hollen. De spelers moeten er voor zorgen dat elk dier terug in het juiste hok terecht komt. Verschillende tegels met daarop dieren liggen gedekt in het midden van de tafel. Ben je aan de beurt, draai je 2 tegels om. Zijn het 2 dezelfde dieren, dan mag je ze in de dierentuin leggen. Zijn ze verschillend, dan leg je ze terug, maar moeten ook de andere spelers goed opletten en mee helpen onthouden welk dier waar precies ligt.


Maar opgelet als je een tegel met een leeuw omdraait ! Dan brult deze lawaaimaker opnieuw en gaan de dieren weer op de vlucht. De tegels worden dan door mekaar geschud en de tegel met de leeuw gaat uit het spel. Oef, daar zijn we ook weer van af, enkel moeten we nu terug uitvissen wie waar zit. Het kan ook gebeuren dat je een tegel met de directeur van de zoo omdraait. Zo zitten er 5 in. In dat geval zal je het figuurtje van de directeur een plaats worden opgeschoven richting ingang van de dierentuin. Probeer het in je geheugen te prenten waar deze meneer lag, want als hij eenmaal aan de dierentuin aankomt, en hij ontdekt dat alle dieren door mekaar lopen, verliezen de spelers gezamenlijk het spel. Lukt het de spelers om alle dieren op tijd in hun kooi te krijgen, winnen alle spelers.


Dit spel werd geschonken door Sunny Games en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Zoomemo is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1-8
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts