Pegasus Spiele Clubdagen

 
Spellenclub het Geel Pionneke zal één van de vele spellenclubs zijn uit Duitsland, Nederland en Belgie die gekozen werden om deel te nemen aan de Pegasus Spellendag. We mochten de 4 nieuwste spellen van hen ontvangen die we op de speldag van 15 april aan jullie zullen voorstellen.

Santo Domingo

 Bij dit spel hebben alle spelers eenzelfde set van 8 actiekaarten. Elke ronde kiezen ze 1 of 2 kaarten - afhankelijk van het aantal spelers - en draaien deze allen tegelijk open. Daarna worden de gekozen acties in een vaste volgorde uitgevoerd. 


Hierdoor kunnen de spelers goederen verzamelen, ze inruilen voor overwinningspunten, of zelfs onmiddellijk overwinningspunten scoren. Er is echter een gelimiteerde hoeveelheid van goederen en punten in elke ronde, en dat maakt dat de sterkte van jou kaart afhangt wat de andere spelers gekozen hebben.


Frogriders

Diep in het woud van het Noorden leeft een sprookjesachtige groep elfjes die ze Frogriders noemen. Elke keer in de lente houden ze een wedstrijd waarin de 4 belangrijkste teams een fictief gevecht houden. Het team dat erin slaagt om de meest waardevolle voorwerpen te verzamelen en het beste gebruik kan maken van hun speciale eigenschappen heeft een grote kans om te winnen.


Je kan dit spel omschrijven als een tactisch familie spel waarbij je de plastieken figuurtjes gaat verzamelen door ze over mekaar te laten springen. Elk verzameld frogrider kan je gebruiken om punten te scoren of om terug naar het elfendorp te sturen om zijn speciale eigenschap te gebruiken. Doordat er zoveel verschillende privilege kaarten en score kaarten zijn, zal elk spel telkens weer anders zijn, en telkens zal je een andere tactiek moeten gebruiken.Mein Traumhaus (Dream home)

Hoe gaat jou er later uitzien ? Heb je graag een erg grote slaapkamer met een kingsize bed en een erg ruime woonkamer met daarin een mooie witte piano ? Bij Mein Traumhaus mag jij designer spelen die een huis gaat maken, en stilletjes aan voeg je meer en meer kamers toe.


Mein Traumhaus is een familiespel over het bouwen en bemeubelen van jou nieuw huis. Over 12 rondes zullen de spelers paren kaarten moeten verzamelen die bestaan uit een kamer en een accessoire kaart, en deze op hun persoonlijk speelbord moeten plaatsen om zo het huis van hun dromen te maken. Tegen het einde van het spel worden de huizen van alle spelers volledig afgewerkt en bemeubeld. De huisjes worden vergeleken waarbij je punten scoort voor functionaliteit, een goed design, de kwaliteit van het dak en de meubels.Sheep & Thief

Klaar om een heleboel schapen te hoeden ?  Dit is je kans om die schattige wollige bolletjes het naar hun zin te geven, maar je zult moeten opletten voor die gewiekste schapendieven !

Sheep & Thief is een drafting spel. De spelers kunnen schapen kaarten spelen om schapen toe te voegen aan het speelbord, of de herdershond spelen om de schapen in hun hok op de wei te begeleiden. Eenmaal de schapen daarin zitten, zijn ze veilig. Als er een diefkaart gespeeld wordt, zullen die bewegen, en als ze bij hun beweging een schaap tegen komen, zullen ze dit stelen.


Al deze spellen werden geschonken door Pegasus Spiele en zijn vanaf april te spelen bij Het Geel Pionneke.

Reacties

Populaire posts