ButterKO & Monster mash

Bij ButterKO proberen de spelers om de meesten puntenkaarten te winnen - dat zijn grote vlinders - door bestaande vlinders op het spelbord te matchen. Maak je fouten, krijg je daarvoor strafpunten.


Je kan dit spel het best beschouwen als een soort party spel waarbij je zeer snel moet reageren. In een 3 op 3 raster liggen er ronde kaartjes met daarop 3 vlinders. Beurtelings mogen de spelers een kaart omdraaien van hun stapel kaarten op hand. Dat doen ze door de kaart van het weg te draaien zodat iedereen ze tegelijk kan zien. De kaart komt op het rooster te liggen, en zodra er 3 dezelfde vlinders op 1 rij liggen, moet je zo snel mogelijk een kaart vast pakken.

 

Het spel is ten einde als de spelers zonder kaarten komen te zitten. Een filmpje met de makers van dit spel, door BoardgameGeekTV kan je hier bekijken :


Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

  * * * * *

Het 2e spel van Freod Games dat we aan je willen voorstellen is Monster Mash. De opdracht van de spelers hier is om een overeenkomstige monster kleuren of kaart kleuren of monster types te vinden voordat de andere spelers dat doen. Het doel is om als eerste je kaarten kwijt te geraken.


Hopelijk ben jij de eerste die het griezelig doch grappig monster in het midden van de tafel mag kloppen, want dan win je deze ronde. Daardoor zullen je tegenstanders kaarten bij op hand moeten nemen die al gespeeld waren. Je kan dit spel het beste vergelijken met een soort van jungle speed, maar dit klein monstertje in het midden van de tafel laat het er allemaal wat frisser en grappiger uitzien, en waarschijnlijk ook minder pijnlijk.
 

Een filmpje van BoardgameGeekTv kan je hier bekijken :


Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten


ButterKO en Monster Mash werden geschonken door Freod Games en is vanaf mei te spelen bij het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts