Top That

De meeste spellen van Blue Orange blijven me verbazen. Telkens slagen ze er om spellen op de markt te brengen die anders dan de anderen zijn. Een mooi voorbeeld was Eureka! en ook deze keer hebben ze iets origineels op de tafel getoverd.


Elke speler krijgt in dit spel 5 houten spelstukken voor zich, bestaande uit een zwarte hoed, een oranje tube, een rode beker, een groene munt en een wit konijntje. De stapel kaarten bevat 60 verschillende uitdagingen en die wordt stevig door mekaar geschud. De eerste kaart wordt open gespeeld zodat deze zichtbaar is voor iedereen, en dan begint het spel. Om ter snelste zullen de spelers hun 5 voorwerpen zodanig moeten 'stapelen' dat ze voldoen aan de opdracht.

De spelers dienen bij het stapelen wel 2 regels in acht te nemen :
* Elk voorwerp dat op de opdrachten kaart in zijn originele kleur staat, moet zichtbaar zijn in jou stapel.
* Elk voorwerp dat in het grijs afgebeeld staat, moet ergens verborgen worden in de stapel, en dus ook onzichtbaar zijn.


De speler die als eerste daar in lukt, roept dit luidop, en als alles juist is mag deze de opdrachtkaart nemen. Daarmee scoort deze speler 1 punt. Het spel gaat verder totdat iemand een bepaald aantal kaarten gewonnen heeft, of totdat de stapel opdrachten op zijn.

Een filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Blue Orange en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts