Mask of Moai

Lang geleden zei men dat de Moai ergens in het midden van de Stille Zuidzee op een eiland woonden. Deze mensen aanbeden heilige dieren die de naam Rapa Rapas hadden. Jammer genoeg zonk hun eiland naar de bodem van de oceaan door een aardkorstverschuiving.


Enkel Rapa Nui (of het paaseiland) bleef nog over. De overlevende Moai voerden toen een bloederige oorlog uit om het weinige land dat nog over bleef te bemachtigen. Jammer genoeg luidde dat het einde van hun beschaving in. Enkele overlevenden besloten het eiland te verlaten, en trokken de ruimte in op zoek naar een nieuwe planeet om te leven. Vele jaren later landen de afstammelingen van deze Moai astronauten terug op Aarde om te onderzoeken van wie of wat ze afstammen. Ze zijn ervan overtuigd dat er nog Rapa Rapa's in de oude tempel zitten, die nu op de bodem van de oceaan ligt. Het is nu aan hen om ze te verzamelen op 1 plaats om ze zo op te stralen in hun UFO. Maar de reis naar onze planeet heeft hen al veel energie gekost, dus er kan maar 1 straal geactiveerd worden om ze allen mee in de ruimte te nemen.


Mask of Moai en een coöperatief spel waarbij je te maken krijgt met Virtual Reality. In de doos zit een masker - dat op zich al een avondje knutselen is om in mekaar te steken - waarin je een smartphone kan steken. (het spel bevat geen telefoon voor alle duidelijkheid). Eerst dien je wel een app te installeren, maar dit is op 1-2-3 geflikt, en gratis. Door dit masker en dus ook de VR bril te dragen kan je het interieur van de tempel bekijken. Het is nu aan jou om de omgeving te beschrijven zoals jij het gezien hebt aan je teamgenoten, en om daarvan een map te maken.


Binnen in de tempel zitten de 3 Rapa Rapas. De persoon die er één kan vinden moet proberen te onthouden hoe deze eruit zag, en na boetseren in klei. De Rapa Rapas uit klei zullen over het spelbord bewegen. Het spel kan je winnen door een juiste map te maken en alle Rapa Rapa's te verzamelen in 1 plaats.


Dit spel werd geschonken door GIFT10 Industry en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts