La Granja

La Granja is een al iets ouder spel - van 2014 - maar aangezien het vele prijzen gewonnen heeft mocht dit niet ontbreken in de spellenkast van Het Geel Pionneke.


In dit spel besturen de spelers kleine boerderijen op het eiland Mallorca, vlak bij een stadje met de naam Esporles. Tijdens het spel ontwikkelen de spelers hun boerderij en leveren grondstoffen aan het dorpje. De spelers trachten de titel van 'La Granja' binnen te halen voor hun boerderij.
Over een lengte van 6 spelrondes breiden de spelers hun boerderij uit door velden toe te voegen, de boerderij zelf uit te breiden, kruiwagens toe te voegen en hulpjes. De spelers verdienen overwinningspunten door het afleveren van goederen in het dorpje. Het is daarbij belangrijk om de acties van de tegenstanders goed gade te slaan, om de spelers volgorde te manipuleren, en om jou strategie constant aan te passen die gebaseerd zal zijn op de dobbelstenen en kaarten.


La Granja is een leuk spel dat zorgvuldige planning nodig heeft. Timing en snelheid zijn cruciaal, maar de spelers zullen ook moeten kunnen omgaan met onvoorziene gebeurtenissen tijdens het spel.

Het filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd met korting aangekocht bij PD Verlag en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.
La Granja is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts