Activity original


Alles is geoorloofd om dit spel te doen slagen. Nou ja, alles, bijna alles. Gebruik je handen, voeten en lachspieren. Stilzitten is er niet bij in een spelletje Activity. Het concept van dit spel is al een aantal jaren oud. En heeft ook al zijn sporen in spellenwereld verdiend. In diverse landen heeft het al een gooi gedaan naar de spellenprijs van het jaar. Van Australië tot Tsjechië, van Oostenrijk tot Rusland. Een ware globetrotter zeg maar. 
Het spel wordt gespeeld in teams. Twee tot vier teams van ieder tenminste twee spelers nemen het tegen elkaar op. Er zijn tevens extra regels toegevoegd voor een spel met drie spelers. Om het spelletje te winnen, moet je er wel voor zorgen dat je voldoende creatieve mensen opneemt in je team. Dat heb je namelijk hard nodig! Er zijn  1980 verschillende begrippen opgenomen op de kaartjes. Deze moeten door de spelers uitgebeeld, getekend of omschreven worden. Wanneer een begrip getekend moet worden is het ten strengste verboden om hierbij te praten of om gebaren te maken. Het is tevens verboden om cijfers of letters te tekenen. Bij het omschrijven moet je het begrip met woorden omschrijven zonder daarbij het begrip te noemen, of delen van het begrip te gebruiken in je omschrijving. Wanneer je een begrip moet uitbeelden doe je dit door middel van pantomime: gebaren, lichaamstaal en mimiek. Je mag niets zeggen, geen geluiden maken en geen voorwerpen gebruiken of daarop wijzen. Als het je gelukt is om het kaartje te volbrengen, mag de meeple van jouw team een stap naar voren. Speel dit zo verder totdat een meeple van een team de finish heeft gehaald. 
Het feit dat dit spel de tand des tijds weet te doorstaan, maakt dat het een succesformule moet zijn. Het is zeer geschikt voor een avondje hilariteit met de juiste groep spelers. Hoe meer spelers, hoe leuker het wordt! 

Aantal spelers:
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Speelduur: 60 minuten

Activity Original is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor leden van Het Geel Pionneke

Dit spel is vanaf januari te spelen bij het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door PiatnikReacties

Populaire posts