Instacrime: Munford

Dorothy Munford, de eigenaresse van uitgeverij Emporium dat naar haarzelf vernoemd is, organiseert de familiereünie in het haar zo vertrouwde hotel dat jaarlijks dienst doet als uitvalsbasis voor dit feestelijke evenement. 

Haar dochter, zoon en schoondochter, Dorothy's nieuwe vriend en haar ex-echtgenoot zijn dit jaar van de partij. Mevrouw Munford wil de bijeenkomst gebruiken om haar advocaat te ontmoeten en een wijziging in haar testament aan te brengen. De jongeman brengt de benodigde papieren mee, welke door zowel Dorothy alsmede door haar rechterhand van het bedrijf ondertekend dienen te worden. Deze laatste ondertekent louter mee als getuige. 
Instacrime is een coöperatief spel dat de spelers laat kennismaken met een mysterie dat door een groep detectives opgelost dient te worden. Iedere speler heeft één unieke foto's voor zich. Hij dient zo goed als mogelijk de afbeeldingen op zijn foto te beschrijven. Iedere speler mag uitsluitend zijn eigen foto zien. Wanneer iedere speler zijn of haar foto omschreven heeft, krijgt iedereen één nieuwe foto ter beschikking. Zo gaat het verder totdat alle foto's verdeeld zijn. Als er niet meer genoeg foto's over zijn voor alle spelers, worden de overgebleven foto's opengedraaid in het midden van de tafel gelegd. Om de gezamenlijke opgave tot een goed einde te brengen, is het belangrijk dat alle informatie met elkaar gedeeld wordt. Volg via de foto's het spoor van de verdachte en herken welke details op de foto's belangrijk zijn en welke er minder toe doen. Het is ten allen tijden toegestaan om je uitgedachte strategieën met je medespelers te bespreken, als je maar niet je foto aan hen toont. En onthoud dat het na de eerste fotoronde het heel normaal is dat je nog geen enkel benul hebt welke details er nu toe doen en welke niet. Om verdachte personen uit te kunnen sluiten dien je erachter te komen in welke volgorde de gebeurtenissen plaatsgevonden hebben. Daarnaast is het belangrijk erachter te komen welke plaatsen op de foto's te zien zijn. Meerdere foto's kunnen namelijk op dezelfde plaats genomen zijn, maar wel op andere tijdstippen. 
Als er consensus bereikt is over een mogelijk oplossing, kan er op het tweede blad gecontroleerd worden of de gevonden oplossing correct is. Om erachter te komen of je de opgave tot een goed einde hebt weten te brengen, is kennis van de Spaanse taal in dit spel wel vereist. De oplossing bestaat uit vijf scenes waarbij meerdere foto's gebruikt zijn welke via optische elementen met elkaar verbonden zijn of die delen van het verhaal tonen welke bij elkaar horen. De belangrijkste conclusie die je uit de scene moest weten te halen wordt in de tekst benadrukt. Als jullie tot dezelfde conclusie waren gekomen, ontvangen de spelers één punt voor deze scene. Vergelijk je score vervolgens met de tabel op de achterkant van het scoreblad. 

Elke casus is uniek en eenmaal gespeeld zal deze geen verrassingen meer opleveren. Echter een nieuwe groep spelers kan het zo weer opnieuw spelen, want aan het spel an sich wordt helemaal niets gewijzigd.

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speelduur: 50 minuten

Dit spel is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door GDM Games

Reacties

Populaire posts