Armadöra

In het spelletje Nuggets, daterend uit 2003, proberen de spelers de goudmijnen te omcirkelen op een grid van 8 op 5 vakjes. Tijdens een beurt mag een speler een genummerde tegel gedekt plaatsen, of hij mag 2 hekjes plaatsen op het bord. Deze hekken bepalen de grenzen van elke eigendom, en elke eigendom moet minstens 4 vakjes groot zijn.


Op het einde van het spel worden alle tegels openbaar gemaakt. Elke goudmijn zal toegekend worden aan de speler die in een eigendom voor het hoogste aantal tegels heeft. Wie de meeste mijn-punten heeft is de winnaar.


Wat heeft dit nu met Armadöra te maken ? Wel, dit spel uit 2013 gebruikt hetzelfde mechanisme als Nuggets. Deze keer is het spel in een thema-jasje gegoten, bestaande uit orcs, elven, goblins en ander gespuis. Maar je zult nog steeds op zoek gaan naar goud. Er zijn ook geavanceerde regels aanwezig, waarbij er versterkingen in het spel komen. In plaats van een strijder te plaatsen of een hek te zetten, kan je de versterking gebruiken op één van zijn strijders, en dit in een gebied dat nog niet vol is. Hierdoor zal de kracht van zijn strijder met 1 stijgen.

Dit spel werd geschonken door CLD Distribution en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts