Port Royal

Dit spel, ook wel bekend onder de naam Händler der Karibik, heeft in Oostenrijk de Game Designer Competion prijs gewonnen. De spelers proberen zo veel mogelijk uit de Caribische Zee te verdienen, maar als ze te veel willen, kan het wel eens zijn dat ze met niets naar huis gaan.


In de doos vinden we 120 kaarten waarop aan één kant een munt staat, en verschillende voorwerpen aan de andere kant.  Tijdens een beurt mag een speler kaarten trekken zoveel hij wil, één voor één, en ze in de haven leggen. Elke kaart kan één van de volgende dingen tonen :


- Een persoon, die open blijft liggen naast de stapel kaarten.
- Een boot, die een speler onmiddellijk kan aanvallen als hij genoeg zwaarden heeft op zijn persoonskaarten.
- Een expeditie, die bovenaan blijft liggen in de haven totdat een speler deze opdracht volbracht heeft door de personen weg te leggen die de vereiste dingen vast hebben.
- Belastingverhoging, waardoor iedereen die 12 of meer munten heeft de helft moet afgeven.
 
Trek je een boot met eenzelfde naam als een boot die er al lag, is je beurt voorbij. Alle kaarten in de haven worden dan ook opgeruimd.  In het andere geval, mag de speler stoppen wanneer hij dat zelf wilt, en dan één kaart gebruiken of verkrijgen indien er 3 of minder boten in de haven liggen, 2 kaarten indien er 4 schepen liggen, en 3 kaarten als er 5 boten liggen. De spelers zullen de boten overvallen, waardoor ze het aantal munten krijgen die erop staan. Met dat geld kunnen ze mensen aannemen.


Nadat de actieve speler zijn 1 tot 3 kaarten genomen heeft, mag elke andere speler ook één kaart nemen mits ze de actieve speler een munt betalen. Het spel is ten einde als een speler 12 munten heeft en ten minste één expeditie heeft gedaan.

Dit spel werd geschonken door Pegasus spiele en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts