Panik

Jij staat aan de leiding van een team spokenjagers, en je taak is om lastige wezens uit enkele oude huizen weg te jagen. Maar jou team is niet het enige team met dit doel. Opletten dus dat je niet in de vallen van je tegenstanders trapt !


Panik bestaat uit 19 eigendomskaarten en 36 jaagkaarten. Elke speler trekt 4 willekeurige eigendommen, bekijkt deze en legt deze gedekt voor zich neer in een volgorde dat hij zelf kiest. Daarna zal elke speler één eigendomskaart omdraaien en een jager voor één van zijn eigendommen leggen. De actieve speler plaatst één van zijn jagers voor eender welke eigendom die nog geen 4 jagers heeft. Als hij dat gedaan heeft, mag hij één van de aanwezige jagers verjagen. De eigenaar van deze jager moet deze onmiddellijk op een andere eigendom plaatsen.


Bepaalde jagers hebben speciale eigenschappen die het jezelf gemakkelijker of de anderen moeilijker kunnen maken. Het spel is ten einde als alle jagers geplaatst zijn. De eigendommen worden nu open gelegd en de spelers weten nu welke de meeste punten opleveren. Ze leveren van één tot 5 punten op, terwijl de eigendommen met een val enkel punten opleveren voor de eigenaar. Hoe minder jagers op een eigendom, hoe meer punten !

Dit spel werd geschonken door CLD Distribution en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts