Stockery

De beurs is net terug open en de prijzen van de aandelen gaan op en neer. Jij kan daarvan profiteren door gewoonweg aandelen goedkoop aan te kopen en tegen een hogere prijs te verkopen.


Je zult wel rekening moeten houden met de transactiekosten, die een serieuze hap uit je winst kunnen zijn. Je kan ook geld verdienen door dividenden van bedrijven waarvan je aandelen hebt, maar nog andere investeringsmogelijkheden zijn aanwezig op de markt. Let erop dat je niet over-investeert, want het kan gebeuren dat je dringend cash geld nodig hebt om je kosten te betalen. De persoon die het meeste geld op het einde van het spel weet over te houden, is de winnaar.


In dit aandelen-koers spel kopen en verkopen de spelers goederen van 5 verschillende bedrijven. De prijzen van de aandelen gaan op en neer afhankelijk van de positie op de markt, die door een dobbelsteen zal bepaald worden. Elk aandeel per bedrijf is uniek en zal zich anders gedragen. Gebeurteniskaarten kunnen zorgen voor de uitbetaling van dividenden, betalen van rechten enz ...
Elk bedrijf zal ook een geldreserve opbouwen, die gesplitst zal worden onder de aandeelhouders op het einde van het spel.


Dit spel werd geschonken door Swanpanasia en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 3 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 60 minuten


Reacties

Populaire posts