The sheep race

The Sheep Race is een wedstrijd om te beslissen wie de beste schapen ter wereld heeft. Deze wedstrijd zal plaats vinden tussen Engeland, New Zeeland, Australië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italie, Griekenland, en ja, zelfs het verre Brazilië. Het was Engeland dat hier het voortouw nam om een race in Suffolk te organiseren, gelegen op het Engelse platteland. Niet veel later verzamelden de werelds beste herders hier om aan de wedstrijd deel te nemen.


De spelers moeten gokken op 3 wedstrijden, waarbij 6 schapen telkens deelnemen. Elk schaap start met een aantal blokjes in 3 kleuren, met daarop  getallen voor de 3 snelheden : blijven staan, wandelen en galopperen. In je speelbeurt mag je 2 dobbelstenen werpen : de ene is een gewone 6-zijdige dobbelsteen en de andere heeft de getallen 3 x 0 , 1 , 2 en 3. Dobbel je in totaal een 7 of een 8, dan bewegen de schapen in de 2 buitenste pistes. Een 9 laat de luie schapen achteraan bewegen.


Als je een schaap beweegt, mag je uit de 3 soorten bewegingen kiezen, zet je het schaap het juiste aantal vakjes verder, en verwijder de je de gebruikte blokjes. Of je laat het schaap rusten zodat het 2 blokjes terug krijgt. Zodra een schaap aan de het laatste stuk komt, dat zijn de 5 laatste vakjes, en het heeft geen blokjes meer om te bewegen, staat deze stil en mag deze niet meer bewegen of rusten. De race is ten einde zodra 3 schapen de finish bereiken. De eerste 3 schapen zullen geld opleveren als je erop gegokt had.


De spelers plaatsen hun weddenschap in de eerste 2 races, 2 in het geheim en 1 openlijk. Wie erin slaagt om het meeste geld te verzamelen is de winnaar.

Dit spel werd geschonken door Ghenos games en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.




Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts