Ace detective

Ace detective speelt zich af in Amerika in het jaar 1941. Er zijn nog 8 maanden te gaan vooraleer de Verenigde staten zich gaan mengen in de oorlog in die volop bezig is in Europa en in de Pacific. Maar momenteel gaat het leven van de gemiddelde Amerikaan rustig verder zoals gewoonlijk, tenzij je in the City by the Bay woont.


In San Francisco is de stad gevuld met criminaliteit, mysteries en ouderwetse moorden, waarvan de detectives hun duimen en vingers kunnen van aflikken. Jij bent een van die detectives, die houden van dingen zoals een vuile donkere achterkamer in een met neon verlichte nachtclub, waar één of andere louche deal wordt afgesloten. Het is nu aan jullie, de spelers, om het verhaal te creëren.



Ace Detective bestaat uit zowel zwart/witte als gekleurde artwork, van de hand van de grote kunstenaars van het detective pulp Black Mask magazine. Je merkt het al dat dit een donker en duister verhaal vertellend spelletje is, waarbij je verbeelding van belang zal zijn om een verhaal samen te stellen. Speel je kaarten goed, en vertel je verhaal, en krijg slot punten die nodig zijn om tips te plaatsen op de verdachten van de misdaad. Je zult wel rekening moeten houden met het feit dat iedereen in deze grauwe stad zijn eigen verhaal wilt vertellen om de enige echte ace detective te worden.

Dit spel werd geschonken door Passport en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 5
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts