Big Boom! Bang

Wie heeft de sterkste zenuwen? Daar draait het in dit dobbelspel van Moses om. Want beschik je niet over sterke zenuwen, dan heb je vast ook een zwak hart en zul je nooit een spelletje Big Boom! Bang tot een goed einde weten te brengen. Jammer, maar de sterkste zal winnen! 



De inhoud van Big Boom! Bang bestaat uit vijf dobbelstenen, 15 hartenfiches en 14 andere fiches. Op deze overige fiches staan cadeautjes afgebeeld, maar ook bommen. En je raadt het al een cadeautje is prima om te hebben, maar een bom? Daar wordt niemand vrolijk van. Bij het begin van het spel ontvangt iedere speler twee hartenfiches. De overgebleven fiches worden gemixt en gedekt in het midden van de tafel gelegd als algemene voorraad. Het spel verloopt over meerdere rondes. Als je aan de beurt bent, werp je alle vijf de dobbelstenen. Je mag in totaal drie keer werpen. Na iedere worp beslis je of je de dobbesteen bewaart, of een gokje neemt en hoopt op een beter resultaat in de volgende worp. Na de derde worp is het over. En zul je het moeten doen met de dobbelstenen die dan op tafel liggen. Op de dobbelstenen staan verschillende symbolen afgebeeld. Uiteraard een bom. Heb je één of meerdere bommen gegooid, dan ben je verplicht deze aan de kant te leggen. Je mag een bom nu eenmaal niet opnieuw gooien. Maar er is een slinkse uitweg. Heb je naast bommen ook een schaar gegooid, dan heft deze elkaar op. Voor iedere bom die je opnieuw wilt gooien, heb je één schaar nodig. Naast bommen en scharen, staan er ook harten afgebeeld op de dobbelstenen. Bij een hart mag je 

kiezen, leg ik hem aan de kant of werp ik hem opnieuw. Indien je drie harten hebt gegooid en deze apart hebt gelegd, mag je aan het einde van je beurt een hartenfiche uit de algemene voorraad pakken. Let op dat je niet meer dan drie hartenfiches open voor je mag hebben liggen. Verder heb je nog de kans een cadeautje te gooien. Dit is het beste middel om je tegenstander te laten exploderen. (Dit doet me denken aan de goede oude tijd, met het cadeautje van lolsmurf). Een cadeautje kun je weggeven aan je medespelers. Bij ieder cadeautje dat zij ontvangen, zijn ze verplicht een fiche open te draaien. Met alle gevolgen van dien, dat er een bom zichtbaar wordt. Ben je klaar met het werpen van de dobbelstenen? Dan begint het grote feest. Alle dobbelstenen worden één voor één afgewerkt. Een overgebleven schaar doet niets, je hebt deze enkel nodig tijdens het werpen om bommen te weren. Drie harten? pak een hartenfiche. Alle overige harten gaan helaas verloren. Heb je een bom geworpen, welke je niet met een schaar onschadelijk kon maken? Dan zit er niets anders op, dan een fiche om te draaien. Draai je een lont? Pff, dan heb je geluk en gebeurt er niets. Draai je een cadeautje? Prima, geef het maar snel weg en laat de andere spelers draaien. Een dobbelsteen met een echte BOOM erop, tja, dat kost je toch echt een leven! lever dus een hartenfiche in. 


Het spel eindigt als er nog maar één speler over is die de sterkste zenuwen heeft en nog een kloppend hart bezit. 

Dit spel is binnenkort te spelen bij Het Geel Pionneke

Big Boom! Bang is geschonken door Moses Verlag



Reacties

Populaire posts