In Windes Eule

Nog een spel dat vers van de pers is gerold : In Windes Eule van Zoch zum Spiele. Dit spel is er één voor de mensen die een goede reactiesnelheid en geheugen hebben !

In het midden van de speeltafel komen 7 grote tegels te liggen die de 4 verschillende dorpen of steden voorstellen, 1 haven, 1 kasteel en 1 woud. Elke speler krijgt een eigen setje van kaarten die bestaan uit 2 ratten, 2 katten, 4 uilen, 4 raven, 4 valken, 4 vleermuizen (hopelijk geen Chinese) en 4 draken. Deze worden goed geschud en komen gedekt voor de spelers te liggen.

Tegen een ongelooflijke snelheid zullen de spelers hun kaarten één voor één op de 7 tegels leggen. Lag daar al een kaart van een andere speler, komt die bovenop die kaart te liggen zodat die niet meer zichtbaar zal zijn. Verdeel de kaarten over de tegels zo snel je kan, want als er een speler daarmee klaar is, moeten de andere spelers die nog kaarten hebben stoppen. Die kaarten mag je jammer genoeg niet meer op het spelbord leggen. Zover het spel. Dit gedeelte kan misschien wel op een minuutje afgelopen zijn. Nu volgt de puntentelling.

Elk type van tegel heeft zo zijn eigen regels om punten te tellen. In de haven, krijg je alleen maar 1 punt voor elke dierensoort die er als eerste ligt. Bijvoorbeeld als de blauwe speler een kaart met een rat daar als eerste legt, krijgt deze speler 1 punt. Alle volgende ratten in die stapel scoren geen punten meer. Heeft de rode speler daar een kat op liggen, en is dat de eerste kat van de stapel, scoort de rode speler 1 punt, enz ...


In het woud, gaat men zien welk ras er in de meerderheid is. Liggen daar bijvoorbeeld 4 draken van verschillende kleuren, 2 rode, een blauwe en een groene, en is dat ras in de meerderheid, dan scoort de rode speler 2 punten en de blauwe en groene speler elk 1 punt. Had de gele speler daar 3 raven liggen, is dat jammer want de draken waren in de meerderheid.

In het kasteel is de puntentelling eenvoudig : ben jij de speler met de meeste dieren, scoor je 3 punten, de 2e plaats geeft je 2 punten, de 3e plaats 1 punt. Tot slot zijn er nog de 4 dorpen. Daar zal er enkel een puntentelling zijn als er geen ratten aanwezig zijn. Een kat kan echter een rat verjagen. Zijn er in een dorp 2 ratten en 2 katten aanwezig, zal er toch nog een puntentelling plaats vinden. De spelers die een kat hadden gespeeld krijgen voor elke kat 2 punten indien er een puntentelling is. Hier zal gezien worden welk ras er het vaakst aanwezig is, met uitzondering van de ratten en katten. Als er 5 uilen zijn die de meerderheid hebben, scoort elke uil een punt.

Zelden hebben we een spel tegen gekomen waar je ongeveer een minuutje over doet om te spelen, en de puntentelling toch een dikke 5 minuten van je tijd zal vragen. Spelers die gek zijn van razendsnelle handelingen en een goed geheugen hebben, zullen veel plezier beleven aan dit spel.

Dit spel is geschonken door Zoch zum Spiele en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 minuten

Reacties

Populaire posts