4 zu mir!

De titel van het spel lijkt wel een liedje van Rammstein, maar dat zal het doelpubliek misschien wel wat afschrikken. In het engels noemt dit spel Four to me! en heeft het al enkele prijzen gewonnen.


Vier zu mir! is een memorie spel voor kinderen, waarbij de spelers setjes van dieren moeten vinden. Zodra een kaart overeenkomt, krijgt de speler een punt. Het spel bevat een set van 24 unieke plastieken dieren, 24 groene buisjes (filmrolletjes) en 24 zoek kaarten. Eén dier zit verstopt in elk buisje, en deze buisjes worden dan verdeeld onder de spelers. Iedereen krijgt ook 2 zoekkaarten. Hierop staat een set van 4 dieren. Die probeer je te vinden door andere spelers te ondervragen.


Als de actieve speler achter een dier vraagt dat ze vasthebben, zal dat buisje naar die speler gegeven moeten worden en mag deze verder vragen. Als die speler dat dier niet heeft, is de beurt ten einde en is het aan de volgende speler. Zodra een kaart volledig is, mag je deze open spelen. Daarna mag je een nieuwe kaart trekken en het spel gaat verder. Het spel is ten einde als alle 24 zoekkaarten volledig zijn.Dit spel werd geschonken door Noris spiele en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 3 - 8
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts