Camel Up

De rijke sjeiks komen allemaal samen rond de piramide in de woestijn om een kamelen race te houden. En ze proberen er natuurlijk ook nog een centje aan over te houden door te gokken.


Het eerste wat opvalt aan het spelmateriaal is de piramide. Het is al een spel op zich om deze in mekaar te steken. Het zal dienen als soort van dobbelbeker, waar telkens maar 1 dobbelsteen uitvalt.
Een leuke gadget, maar in mijn ogen eerder onhandig dan praktisch. De rest van het bord ziet er netjes en fris ogend uit.


In totaal zijn er 5 kamelen die het tegen mekaar opnemen. De spelers mogen beurtelings uit 4 mogelijke acties kiezen :
1) Gokken op de winnende of verliezende kameel aan het einde van het spel.
2) Een piramide tegel nemen, waardoor je zeker 1 munt zult verdienen. Hiermee mag je de piramide gebruiken om er een dobbelsteen uit te halen. Het getal en de kleur van deze dobbelsteen geeft aan hoever en welke kameel verder zal bewegen.
3) Je kan één van de fiches nemen die je 5, 3 of 2 punten opleveren aan het einde van een ronde. Je moet dan wel die fiche nemen waarvan de kleur overeenkomt met de kameel die op het einde van de ronde aan de leiding staat. Is die kameel tweede, krijg je nog één punt. Alle andere fiches zullen -1 strafpunt opleveren.
4) Je kan je woestijntegel op het speelbord leggen. Komt daar een kameel op, mag je één munt nemen. Vervolgens zal die kameel een vakje verder of terug moeten.


Kamelen zijn eigenlijk luie dieren, en zullen proberen zo ver mogelijk te rijden zonder daar een inspanning voor te moeten doen. Indien er meerdere kamelen op één vak staan, worden ze gestapeld. De bovenste kameel staat virtueel aan de leiding. Als de onderste kameel loopt, lopen alle andere kamelen die op zijn rug staan ook mee.

Zodra de eerste kameel over de streep komt, is het spel ten einde, en wint de persoon met het meeste geld.  Camel Up is een luchtig familiespel met een lage instapdrempel. En je kan het met 8 spelers spelen !

Camel Up werd geschonken door Pegasus spiele en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.
Camel up is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-8
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts