Schmatzspatz

12 hongerige baby vogeltjes strekken hun bekje helemaal open en steken deze in de lucht : ze hebben namelijk honger en een sappige worm wilt er wel in gaan als ontbijt. Maar zal het de ouders van deze vogeltjes het hun lukken om genoeg eten bijeen te krijgen voor hen allemaal ?


Bij Schmatzpatz - geef toe, de titel klinkt niet al te smakelijk - vinden we 4 houten vogels die op de rand zitten van een ronddraaiend speelbord dat vast in de doos zit. Elke vogel heeft een worm in zijn bek zitten. In het midden vinden we 12 hongerige kleine vogeltjes met een open bek. Een dobbelsteen met symbolen zal bepalen in welke sector de meest hongerige vogeltjes zitten. De speler zal nu kiezen welke van deze vogeltjes te eten zal krijgen, en draait aan het bord om zo één van de volwassen vogels in de juiste positie te krijgen.

Door het draaien aan het bord, kan het gebeuren dat deze blokkeert. Dus de spelers moeten deze plaatsen proberen te onthouden. Als de worm tot bij het vogeltje komt, zal deze zijn bek sluiten. Lukt het de spelers alle vogeltjes een worm te geven voordat alle wormen op zijn, winnen alle spelers gezamenlijk. In het reglement vinden we ook nog een competitieve versie waarbij de spelers als eerste hun wormen moeten kwijt geraken.Dit spel werd geschonken door Zoch verlag en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts