Beluga

In Beluga kruipen de spelers in de huid van een moeder Belugawalvis. Het is eigenlijk een heel zielig verhaal. De moeder walvis heeft een beperking, zij heeft namelijk een echosysteem dat niet goed werkt. Dit heeft tot gevolg dat het haar niet lukt om haar dochter walvis, welke verloren gezwommen is, weer terug naar haar te laten keren.

Het spel is verdeeld in twee helften. 'De Reis' en 'De Reunie'.  (Misschien voegen we een derde helft toe en drinken we op het gegeven dat moeder en dochter weer herenigd zijn, maar dat terzijde).
In de Reisfase verzamelen de spelers ijskaarten welke aanwijzingen bevatten welke naar de locatie van de dochter moeten leiden. Maar hou ondertussen je ogen open zodat je niet gevonden wordt door je natuurlijke vijand, de ijsbeer. Je zult wel enig risico moeten nemen, want hoe dichter bij de ijsbeer, des te meer aanwijzingen van je dochter welke je kunt verzamelen. Maar, als je per ongeluk de ijsbeer vindt, zul je worden opgegeten en word je niet meer herenigd met je kind!

In de Reuniefase probeer je je dochter te vinden, door de ijskaarten te onthullen welke je in de reisfase verzameld hebt. Nogmaals, vermijd de ijsberen! Gelukkig heb je hulp van de eksters in de lucht, zij kennen de locatie van de ijsberen. Daarnaast krijg je nog wat extra hulp van de oude haaien. Zij kennen een kortere route tot aan de locatie van je dochter. Hulp die zeer welkom is.

Kan moeder haar moed vinden en zo haar dochter bereiken en haar weer in de vinnen sluiten?

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Speelduur: 20 minuten

Dit spel is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Dit spel is geschonken door Japon Brand

Reacties

Populaire posts