Terramara

Terramara, ook wel gekend als zwarte aarde, heeft betrekking op de naar de gedeelde cultuur van meerdere dorpen in het Noorden van Italië tijdens mid tot late Bronstijd. De Terramara bevolking leefden, reisden en handelden in een gebied tussen de Alpen en de rivier de Po. Het waren jagers en boeren, maar ze de deden ook aan metaalbewerking.


Bronzen gereedschappen werd door smeden gegoten in stenen mallen. Hun huizen bouwden zij op palen, terwijl de mergelrijke, zwarte grond waarop ze woonden droog genoeg was voor bebouwing. De reden hiervoor, evenals de oorsprong en het uiteindelijke lot van de Terramara bevolking, is tot op de dag van vandaag een mysterie waar historici het niet over eens kunnen worden.


In Terramara speel je het hoofd van een clan, de leider van één van de vele dorpen in dit gebied. Jouw doel is om je clan te ontwikkelen, te handelen met andere dorpen en te reizen om heilige plaatsen te bereiken. De alsmaar groeiende populatie zorgt voor stevige concurrentie van andere clans. Je zult je gevechtskracht moeten verbeteren en nieuwe technologieën moeten ontdekken om nuttige artefacten te maken. Wie de beste clan ontwikkelt door de meeste overwinningspunten te verzamelen, wordt leider van Terramara en wint het spel!



Dit spel is maar liefst de 25ste (!!) master print door Quined Games, en er werkten 4 designers aan dit spel : Virginio Gigli, Stafano Luperto, Antonio Tinto en Flaminia Brasini. Waarschijnlijk namen die jullie niets zeggen, maar als we enkel spellen van hun opnoemen, zoals Leonardo Da Vinci, Egizia en Coimbra, gaat er zeker en vast een lampje branden. Als je fan bent van worker-placement spellen met een modulaire opbouw, en waarbij de krachten van de spelers kunnen variëren, is dit zeker een spel voor jou.


Dit spel werd geschonken door Quined Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Terramara is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 120 minuten



Reacties

Populaire posts