I amI am – The Game is een ideaal spelletje met eenvoudige regels, zonder ingewikkelde uitleg vooraf, met als doel je medespelers beter te leren kennen. Het spel bestaat uit genummerde gekleurde kaarten van verschillende categorie├źn: liefde en vriendschap (rood), samenleving (groen), dagelijks leven (blauw) en persoonlijke dingen (geel).

Iedere speler krijgt een willekeurig setje van handkaarten, en probeert deze weg te spelen. Op een manier die wat aan de klassieker UNO doet denken: past een kaart qua kleur of nummer op de opengelegde kaart in het midden, dan mag je deze afleggen. Waarbij je een vraag stelt over het sleutelwoord dat op de afgelegde kaart staat (dromen, school, compliment, …). Aan wie stel je deze vraag ? Aan degene die zoveel plaatsen verder zit dan het getal op die kaart.

De actiekaarten doen eveneens aan UNO denken (spelrichting of aflegkleur wijzigen, …). Al zijn de ‘speciale antwoordkaarten’ leuk gedaan: hierbij kan je de vraag terugkaatsen naar de vragensteller, samen met anderen antwoorden, … Wie als eerste zijn kaarten kwijtspeelt wint.

Dit spel werd geschonken door hangom games en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers: 2 - 8
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Speelduur: 30-60 min

Reacties

Populaire posts