Kaboom universe


Een speciale setting in Kaboom Universe: hierin kruipen de spelers immers in de huid van aliens, met als grote missie de dinosauriërs redden van de uitsterving. (Om ze hierna bij hun leider in de ruilen voor beloningen). Extra suspense door de asteroïden-aanvallen die tegelijkertijd de aarde teisteren.

Elke speler kiest een alien en probeert zoveel mogelijk dino’s te redden, bij zich te houden op zijn platform (in afwachting van de verhuis naar de ruimte) en ze te beschermen. Door actiekaarten te spelen kunnen dino’s of kaarten van medespelers gestolen worden. 
De asteroïdenkaart treft niet alleen de dino’s van de speler die deze kaart trekt, maar ook deze van zijn dichtstbijzijnde medespelers. Hoe ‘raak’ deze aanval is wordt beslecht met de dobbelsteen: tweemaal geraakte dino’s verdwijnen uit het spel.


 Na drie rondes worden de punten geteld: twee dino’s van dezelfde soort leveren extra punten op, net als het aantal verzamelde soorten. Het spel bevat een ‘gevorderde’ uitbreiding waarin elke soort dino een eigen speleigenschap heeft.

Dit spel werd geschonken door tembo games en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers: 2 - 8
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 10 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts