Le Bois des Couadsous

Le bois des Couadsous is een nieuwe variant op de gekende memory spellen.

Als eekhoorn is het belangrijk om noten te verzamelen, verzamel dus als eerste 5 noten (niet 5 kaarten met noten op, er staan meerdere noten op 1 kaart)

. Leg een vierkant van 3 op 3 met paddestoelen, kiezels en bladeren-kaarten. Naast elke kaart leg je een kaart met noten. Op de noten-kaarten staan één, twee of drie noten. Deze moet je proberen te verzamelen. Elke speler krijgt een eekhoorn-kaart. Op deze kaart heb je 2 kanten, eentje met kleuren en eentje met voorwerpen. De kant van de kaart bepaalt wat jij moet onthouden, maar let wel op want doorheen het spel kan dit veranderen.

De eerste speler legt zijn eekhoorn naast een noten-kaart. De noten-kaart die helemaal aan de andere kant van het bord ligt, ga je proberen te verzamelen. Elke speler mag nu om de beurt zijn eekhoorn leggen op het spelbord. Dan begint de eerst speler met te raden welke kleur of voorwerp (afhankelijk van je eekhoorn) op de onderkant van de eerste kaart in je rij staat. Als je het fout hebt, leg je de kaart terug en is de volgende speler aan de beurt. Als je het juist hebt, mag je verder gaan tot je de hele rij gehad hebt. Als je de hele rij juist hebt, mag je de noten aan de andere kant nemen en je eekhoorn 1 plaats naar links of naar rechts opschuiven. Alle andere spelers moeten nu hun eekhoorn omdraaien, als je dus kleuren ging onthouden, dan moet je nu voorwerpen onthouden en vice versa. Zo maak je het de andere spelers dus extra moeilijk.

Je kan het spel nog makkelijker of moeilijker maken. Voor jongere spelers kan je ervoor kiezen om de eekhoorns niet om te draaien als iemand noten verzamelt. Of je kan net een aantal noten omgedraaid leggen zodat je niet weet hoeveel noten je zal verzamelen.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten

Dit spel is geschonken door Jeux Opla en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts