Dune

Dune is niet alleen een film uit 1984, een boek van Frank Herbert, een computerspel uit 1992 en een bordspel uit 1979. Deze Dune die we jullie voorstellen is het nieuwe spel, 40 jaar (!) na het oorspronkelijk spel. En de Dune hype houdt niet op, want in december 2020 komt er een nieuwe film van in de bioscoop.


Stel je eens voor dat je de controle over een adellijke familie, gilde of een religieuze groepering hebt op een dorre planeet, en deze planeet is de enige plaats in het universum waar je de meest waardevolle grondstof kan vinden. De naam van deze grondstof wordt 'spice' genoemd. Stel dat je het boek van Frank Herbert zou kunnen herschrijven, één van de bekendste science fiction verhalen die er bestaan. Wel, dat kan met deze Dune.


In dit spel zal jij de leider worden van één van de 6 partijen. Elke partij heeft als wens om over de meest kostbare grondstof van het heelal te heersen : het mysterieuze 'spice', die enkel op deze planeet Dune kan gevonden worden. Deze grondstof kan niet gemaakt worden, het moet worden gemijnd. Het is een unieke grondstof met bijzondere eigenschappen.


Onderhandelingen is een groot deel van dit spel. Als je daar niet van houdt, zal je niet veel aan dit spel vinden. Je moet ook constant bij de pinken zijn, ook al speel je dit spel met 5 andere spelers. Dat komt omdat vele stappen in het spel de andere spelers betrekken. Je zit dus niet met je vingers te draaien.

De pluspunten :
* Basisregels zijn voldoende om je goed te amuseren.
* Elke factie heeft andere eigenschappen, dus je kan 6 keer het spel anders spelen.
* 6 spelers lijkt veel, maar niet in dit spel. Het is eerder aangeraden om met 6 te spelen.
* Vele manieren om te winnen en tactische beslissingen in overvloed.
* Je zit nooit met je vingers te draaien als de anderen aan de beurt zijn.

De minpunten :
* Je moet proberen om 5 tot 6 spelers te vinden.
* Voor sommigen lijkt die er een dof en saai spelbord uit te zien.

Dit spel werd geschonken door Gale Force Nine en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 120 minuten

Reacties

Populaire posts