Fast Sloths

Sloths, of in het Nederlands luiaards, waren één van onze favoriete dieren om te spotten in Costa Rica. En in dit spel, mogen de spelers zelf de luiaard uithangen.


Alle dieren, en zeker ook de mens, nemen al eens graag vakantie. Een groot deel van de dieren houden ervan om in een resort te verblijven. Zo ook onze dieren, die volop het resort aan het verkennen zijn en van hier naar daar hollen. Behalve de luiaards, die blijven rustig op hun plaats zitten. Eigenlijk zouden ze ook graag het resort willen verkennen om lekkere blaadjes te zoeken, maar zelf daarvoor zorgen ... pfff. Het zijn tenslotte luiaards.Maar ze hebben een plannetje : ze laten zich dragen door de andere dieren, waardoor ze ook overal geraken. Die andere dieren hebben toch zoveel energie dat ze daar niets mee inzitten. De spelers zijn in dit spel luiaards die trachten om als eerste heel het resort te verkennen.Anders dan de titel laat vermoeden, is dit een racespel, met het klassieke ophalen en afleveren mechanisme. Maar deze keer zijn de spelers zelf de goederen die heen en weer moeten vervoerd worden. Ze worden tussen alle punten gedragen, en moeten nooit zelf een stap zetten. Je speelt altijd met 6 van de 12 verschillende diersoorten. Het reusachtig grote speelbord kan je opstellen in 4 verschillende combinaties. Tijdens een speelbeurt trek je 2 of 3 kaarten van de verschillende diersoorten van een open trekstapel. Daarna speel je zoveel dieren als je wilt van eenzelfde soort.
Elk dier heeft een andere soort van beweging of interactie met de speler. Zo zal een olifant je met zijn slurf verder zwieren, terwijl mieren je in een ketting dragen.


Elke diersoort biedt nieuwe uitdagingen voor de spelers om sneller dan de anderen tot aan de bomen te geraken. Er zijn maar liefst 256 combinaties mogelijk, en dat met de verschillende start posities van de dieren maakt dit spel telkens weer anders. Jullie hebben meteen ook de mogelijkheid om een extra spelbord uit te testen, want ook de eerste uitbreiding The Next Holiday kan je bij in de doos vinden.

Dit spel werd geschonken door 2F Spiele en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Luiaard - ik neem je mee is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minutenReacties

Populaire posts