Trismegistus: The Ultimate Formula

In dit spel ben jij een expert in de mysterieuze kunst van de alchemie, en je bent op zoek naar een manier om de opvolger te worden van de grootste alchemist die ooit geleefd heeft : Hermes Trismegistus. Om dit doel te bereiken ga je metalen omvormen in puur goud, experimenten uitvoeren en artefacten uitvinden.


Het spel wordt gespeeld over 3 rondes, waarbij je precies 3 dobbelstenen gaat opstellen. Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van deze 3 dobbelstelen, zal je in staat zijn om  waardevolle materialen om te zetten, om de nodige chemische stoffen te verzamelen, om artefacten aan te kopen en te verkopen, en om experimenten uit te voeren die je voortgang op 4 verschillende specialisatie sporen zal verhogen.


Je gaat ook publicatiekaarten verzamelen, die je in het geheim op hand houdt. Samen met de waarde van jou experimenten, de volledige formules van jou Philosopher's Stone en je verzameld goud, zal dit je uiteindelijk score bepalen op het einde van het spel.


Trismegistus bevat dobbelstenen met daarop chemische materialen afgebeeld. In het begin van elke ronde worden de dobbelstenen gedobbeld en gegroepeerd op hun type. Tijdens je speelbeurt moet je ofwel één dobbelsteen kiezen, of gebruik je een ongebruikte eigenschap van een vorige gekozen dobbelsteen. Gebaseerd op het materiaal dat overeenkomt met je gekozen dobbelsteen, zal je ook bepaalde grondstoffen kunnen verzamelen bovenop het materiaal van deze dobbelsteen. De kleur van de dobbelsteen zal bepalen welke types van omzettingen je mag uitvoeren.


* De icoontjes op de kaarten zijn erg duidelijk, maar de eerste spelletjes die je speelt moet je er wel wat aan gewoon worden. Idem voor de artefacten en publicaties.
* Er zijn 2 strategische manieren om te winnen : maak een Philosopher's Stone, waarbij je zowat voor alles een beetje moet gaan, of focus jezelf op 1 of 2 elementen om experimenten te maken.
Beiden strategieën hebben evenveel kans op slagen.
* Ideaal speel je dit spel met 2 tot 3 spelers. Met 4 spelers moet je regelmatig lang wachten.

Het is nu aan jou om kostbare artefacten te maken die de omzettingen van de chemische stoffen zullen optimaliseren. Voer zeker voldoende experimenten uit. Verhoog je kennis en expertise en probeer de ultieme formule te vinden.  Je kan dit spel ook op je eentje spelen als je wil.

Dit spel werd geschonken door Board & Dice en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 1 - 4
Speelduur : 90 - 120 minuten
Leeftijd : vanaf 14 jaar

Reacties

Populaire posts