Zoar

Als dit spel bij jullie bekend voorkomt, dan kan dit kloppen. Vorig jaar presenteerden wij Zoar namelijk ook al aan jullie. Waarom dan nu opnieuw zullen sommigen denken. De componenten zijn nog steeds gelijk, maar de spelregels zijn herzien, waardoor het spel allemaal wat gestroomlijnder speelt.

Ook in deze versie is het doel om als eerste het heilige relikwie van de stam terug te brengen naar de eigen hoofdstad. Indien dat een speler lukt, dan wint hij het spel. Ook kan hij winnen door een bepaald aantal steden van de tegenstanders te verwoesten. Hoeveel er dat zijn, is afhankelijk van het aantal spelers. Gedurende het spel zullen de leiders van de stam bewegen over het speelveld en onderweg ijzer en voedsel verzamelen. Ook zullen zij nieuwe krijgers rekruteren die kunnen vechten met de vijand, en zeker niet onbelangrijk, het heilige relikwie kunnen dragen en terugbrengen naar de stad.

Zoar is een tactisch spel, maar dat wordt een beetje teniet gedaan door de vierde fase van elke ronde waarin een dobbelsteen geworpen wordt. De dobbelsteen bepaald welke tegel wordt getroffen door een God. Indien de speler die aan de beurt is op deze tegel aanwezig is, valt voorspoed hem ten deel. Is het echter een tegenstander die aanwezig is, zal hij genadeloos door de God worden gestraft en worden vernietigd.

Al met al, is Zoar een redelijk eenvoudig familiespel, dat door de random setup van de tegels een grote herspeelbaarheid heeft.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Dit spel is geschonken door Vesuvius Media en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke

Reacties

Populaire posts