Minnys from NSV

NSV bracht weer enkele nieuwe Minnys spelletjes uit. Deze spellen zitten in een papieren zakje dat je moet openscheuren. Meestal zit er 1 potlood, 1 dobbelsteen en 1 blokje met papier in. De regels zijn zo eenvoudig dat ze op een klein blaadje passen. Voor de gemakkelijkheid hebben we de 4 spellen in plastic zakjes opgeborgen.


Go for Gold: Jij en de andere spelers verkennen een eiland met tempels en verborgen schatten. Je opdracht bestaat eruit om meer schatten voor jezelf te verzamelen dan voor de andere spelers. De actieve speler werpt de dobbelsteen, en alle spelers bewegen zoveel vakjes verder in een rechte lijn op hun eigen papiertje. Zo tracht je zoveel mogelijk vakjes af te kruisen. Vakjes die je al afgekruist hebt, kan je niet meer bezoeken. Passeer je een schop of een voetspoor, zet je er een cirkel rond. Zet je een kruisje op een voetspoor, negeer je de dobbelworp en beweeg je 1 tot 6 vakjes. Eindig je op een schat, werp je de dobbelsteen om te zien of je de punten mag noteren. Voor elke schop die je afkruist, mag je 1 toevoegen aan de dobbelsteenworp. Eindig je op een tempel, dobbel je opnieuw om misschien 9 punten te winnen of 1 punt te verliezen. Het spel is ten einde als iemand alle 6 de puntensporen vol heeft.


5 Minuten Puzzle: Elke speler neemt een blaadje papier en kies allen eenzelfde kant om te spelen. Iemand werp de dobbelsteen en iedereen moet dan een figuur tekenen dat overeenkomt met die worp. Bijvoorbeeld een cirkel, 2 hexagonen etc ... Na het tekenen kruis je de vakjes af, zodat deze niet nog eens gebruikt kunnen worden. De eerste figuur mag eender waar komen, maar alle volgende figuren moet grenzend aan een vorige komen te staan. Als je geen figuur kan tekenen, moet je nog steeds een figuur afvinken. Na 12 rondjes heb je 3 of meerdere vakjes open. Voor elk leeg vakje krijg je een strafpunten : 3 voor rode vakjes, 2 voor blauwe en 1 voor de zwarte.


Bunte Blatter:
De opdracht hier is om een patroon van bladeren zo snel mogelijk na te maken. Elke speler krijgt een setje van 5 dubbelzijdige kaarten met bladeren, waar op elke kant er 4 staan. Bij het spel zitten 16 dubbelzijdige opdrachten met een bepaald patroon. Bij de start wordt er een opdrachtkaart open gespeeld. De spelers proberen nu om ter snelste het patroon na te maken door hun 4 kaarten in een raster van 2 op 2 te plaatsen. De 5e kaart komt er bovenop te liggen, waarbij er minstens 2 kaarten gedeeltelijk afgedekt wordt. De snelste speler wint de opdrachtkaart, en de eerste die er 3 heeft is de winnaar.

Loot, shoot, whiskey: 2 spelers nemen het hier tegen mekaar op om de buit te verdelen. Elke ronde komen er 4 saloon kaarten open te liggen, waarop goud, whiskey of een kogel staat. Elke speler heeft 6 handkaarten: 2 met loot, 2 met shoot, 2 met met whiskey. De spelers kiezen in het geheim een kaart op de 2 saloonkaarten het dichtste bij de stapel kaarten, en draaien deze dan om. Het afhandelen van de kaarten is een soort van steen-schaar-papier mechanisme. Whiskey wint van shoot, en je krijgt dan een fles whiskey. Lukt het je om 3 keer na mekaar deze te winnen, win je het spel. Shoot wint het van loot, waardoor de andere speler geraakt wordt. Ben je 4 keer geraakt, verlies je het spel. Loot wint het van whiskey, waardoor de winnaar de kaart krijgt. Was dat goud, win je als je er 9 hebt.

 


Deze spellen zijn geschonken door NSV en zijn vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.

Speelduur : 5 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts