Cabula

Cabula is een magisch spel, waar de spelers als tovenaars in een wedstrijd terecht komen om de beste te worden. Zodra er een speler is die 5 sterren kan bemachtigen, is de winnaar bekend. 


In de stapel kaarten vinden we allerlei magische wezens, zoals cyclopen, draken, minotaurs en krakens. Die zal je op het juiste moment en op de juiste manier moeten gebruiken om de tactische plannen van de tegenstanders te dwarsbomen.

Elke speler krijgt een aantal handkaarten. Indien je een gebeurteniskaart krijgt, moet je deze kaart onmiddellijk afleggen en een nieuwe nemen, tot je enkel maar wezens op hand hebt. Daarna gaat de startspeler eerst een kaart van de trekstapel nemen. Is dat een gebeurteniskaart, moet je die eerst afhandelen. Is dat een kaart met één van de wezens, mag je die bij op hand nemen. Daarna speelt de startspeler 1 of meerdere kaarten open op tafel.

Speel je een ster, komt die voor je op tafel te liggen. Speel je 1 of meerdere wezens, zal je moeten opzoeken welk effect dit zal veroorzaken. Hoe meer wezens van eenzelfde soort je kan spelen, hoe sterker het effect. Zo zou het zomaar kunnen dat je een ster bij een tegenspeler kan gaan stelen. Meestal zijn de effecten iets in de trend van trek extra kaarten van de trekstapel enz ...

Beurtelings spelen de spelers kaarten op de tafel, die nadien naar de aflegstapel gaan, met uitzondering van de sterkaarten. De rondes gaan constant verder totdat er iemand er in slaagt om 5 sterren voor zich uit te spelen. Cabula is een hand management spelletje dat zeer snel speelt met eenvoudige regels, al is het in het begin toch vaak opzoeken waarvoor de symbolen van de verschillende effecten voor staan.

Dit spel is geschonken door Falomir Juegos en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 - 20 minuten

Reacties

Populaire posts