KwiQuak word game


Fris je taalvaardigheid en woordenschat op vooraleer aan een rondje KwiQuak te beginnen ! In dit razendsnelle dobbelwoordspel proberen de spelers opdrachtenkaarten te veroveren en bijhorende punten te scoren. KwiQuak kent verschillende spelvariaties met elk hun eigen moeilijkheid, waar we later dieper op ingaan. Een algemene regel is om duidelijk met je medespelers af te spreken welk spel je gaat starten, en of je in de spelrondes eerste de opdrachtenkaart opendraait en erna pas dobbelt, of andersom. 


Het basisspel bestaat uit één dobbelsteen waarmee de gedobbelde kleur verwijst naar de letter met de overeenkomstige kleur, waarna de spelers om ter snelst een woord roepen dat met deze letter begint. De eerste speler met een correct antwoord wint de opdrachtkaart (en de punten die centraal erop weergegeven zijn). Het antwoord mag doorheen het gehele spel niet meer opnieuw gebruikt worden. Een meer gevorderde versie wordt aangevuld met een tweede dobbelsteen, waarbij voor hetzelfde spelprincipe, op voorhand door de spelers afgesproken dient te worden of het correcte antwoord of de twee gerolde letters bevat, of het antwoord een correcte, zinvolle zin is waarbij alle woorden met een van deze twee letters beginnen. Ook hier geldt dezelfde regel: eens de woorden of zinnen gebruikt zijn, zijn ze uitgesloten tijdens de rest van het spel. 


Liever nog wat meer uitdaging ? Dan kunnen de derde en optioneel ook de vierde dobbelsteen in de strijd gegooid worden. Correcte antwoorden dienen zinvolle zinnen te zijn, waarin in deze versie ook woorden herhaald mogen worden, zolang het eindresultaat zinvol blijft. Een voorbeeld van zo'n herhalende, correcte zin ? Alle apen apen apen achterna. 


De mogelijkheden zijn eindeloos: zo kunnen de spelers onderling afspreken dat het spel zich binnen een bepaald thema afspeelt, en de antwoorden een stad, film, dier, bloem, persoon... moeten bevatten. Of zoals de spelhandleiding zegt: de enige limiet is jullie eigen verbeelding ! Als alle kaarten opgespeeld zijn eindigt het spel, en wint de speler met de meeste kaarten of de meeste punten (uiteraard ook op voorhand te overleggen). 


Een klein party-woordspelletje dat garant staat voor een tiental minuten spelplezier, ongetwijfeld hilarische ingevingen en gekke maar zinvolle zinnen en dat als bonus (en trouw aan de eenden waarna het spel genoemd is) bovendien zelfs nog waterproof is ook ! 

Dit spel werd geschonken door Stragoo games en kan vanaf juni gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 1+
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 10 minuten

Reacties

Populaire posts