Point Salad

Groot was onze verbazing toen we een welkomstpakket van AEG mochten ontvangen, terwijl we al zeker 10 jaar met hen samenwerken. De nieuwe persverantwoordelijke stuurde ons deze Point Salad op samen met Tiny Towns, een review die later te lezen zal zijn.

Point Salad is een ideaal tussendoortje. De spelregels uitleggen zal ongeveer 30 seconden duren. Een spelletje zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen. Afhankelijk van het aantal spelers, zullen er een aantal kaarten uit de stapel verdwijnen. Daarna zullen de overblijvende kaarten in 3 gelijke stapels verdeeld worden en die komen naast mekaar op de tafel te liggen, met de punten kant naar boven. Van elke stapel worden er 2 kaarten omgedraaid en onder die stapel geplaatst.

Zoals je al kan merken, de 2 kanten zijn verschillend : de ene kant staat een manier waarop je punten kan scoren, op de andere kant staat een groente. De startspeler mag kiezen uit 2 acties : oftewel neemt hij 1 kaart met een manier van scoren zichtbaar van 1 van de 3 stapels, oftewel neemt hij 2 openliggende groentekaarten. Die komen dan voor de speler te liggen. In elke beurt krijgt de speler de mogelijkheid om een scorekaart om te draaien naar een groentekaart. Andersom is niet toegestaan.


De kaarten worden terug aangevuld vanaf de stapels waar de kaarten gekozen werden, en de volgende speler komt aan de beurt. Het spel blijft zo verder gaan tot dat alle kaarten, dus zowel de groentekaarten als de puntenkaarten, op zijn. Nu volgt een stevig potje hoofdrekenen. Je scoort punten, of minpunten, afhankelijk van alle groenten die je wist te verzamelen, en afhankelijk van de scorekaarten die je gekozen hebt.

Point Salad is dan ook een perfecte filler tussen 2 spelletjes door, of om mee op vakantie te nemen. Het artwork blies ons echter niet omver, en we kunnen best wel verstaan dat je na een rondje of 3 het wel even voor bekeken houdt, of zit te snakken naar een lekker stukje vlees om bij al deze groenten te nuttigen.

 
Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten
 


Dit spel is geschonken door AEG en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Point Salad is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Reacties

Populaire posts