Tiny Towns

Tiny Towns is een spel van AEG dat we direct willen spelen na het zien van de doos en het spelmateriaal. Het spelmateriaal ziet er mooi en degelijk uit, en bestaat uit allemaal kleine verschillende houten huisjes die in 7 verschillende kleuren komen.

Het spel is erg eenvoudig om op te zetten. Van elk soort huisje is er een set van kaarten. Daar trek je 1 kaart van en die komt open op tafel te liggen, naast de andere kaarten op een rij. In het midden van de tafel komen de grondstoffen te liggen, en elke speler krijgt een voorlopig leeg spelbord om zijn stadje te bouwen. Elke speler krijgt een monumentkaart, die uniek is en elke speler optioneel éénmaal kan bouwen.


Je kan dit spel op 2 manieren spelen : enkel met de grondstoffen, of met de grondstofkaarten en de grondstoffen. Bij eerste manier zegt de actieve speler een kleur, en elke speler moet een grondstof van die kleur nemen en op zijn spelbord aanpuzzelen. Daarna doet de volgende speler hetzelfde. Kies je voor de 2e manier, gebruik je de stapel met gedekte kaarten om te bepalen welke grondstof er gaat gebruikt worden.


Zodra er een speler is die de juiste grondstoffen in het juiste patroon heeft liggen op zijn spelbord, mag hij de grondstoffen verwijderen en op 1 van die vakjes het overeenkomende gebouw plaatsen. De patronen staan afgebeeld op de kaarten die in een rij open liggen. Op deze kaarten staat ook beschreven wat de gebouwen precies doen, of hoe ze punten kunnen opleveren op het einde van het spel. Als je geen gebouw meer op je spelbord kunt plaatsen, dan is het spel voor jou ten einde. Als alle spelers geen gebouw meer kunnen plaatsen, dan is het spel afgelopen en kan de score worden opgemaakt.

Tiny Towns  is een leuk spel voor tussendoor waarbij je ruimtelijk inzicht op de proef wordt gesteld. Wij speelden het met 2 personen, maar dit spel komt beter tot zijn recht met meerdere spelers.

Dit spel is geschonken door AEG en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Tiny Towns is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1 - 6
Speelduur : 45 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts