The pursuit of happiness

Misschien haalden de makers van dit spel hun idee wel bij de gelijknamige film uit 2006 met Will Smith ? De subtitel van The Pursuit of Happiness luidt : 'We hebben allemaal een gemeenschappelijk verlangen - het verlangen om gelukkig te zijn.' Heavy stuff dit spel zal je denken, maar dat valt allemaal wel redelijk mee.


Terwijl we allen ons leven leiden (met lange of korte ei) ondernemen we stappen om gelukkig te worden, en komen we tot de vaststelling dat geluk in het nastreven zelf ligt. In dit spel ben jij een karakter en je mag onmiddellijk bij je geboorte beginnen. Je kan in dit spel je leven leiden dat je altijd al wou hebben. Je onderneemt, start projecten, koopt dingen, je gaat werken, je bouwt relaties op en je richt een familie op. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit is jou virtueel leven op het speelbord !
Het is nu aan jou om te zien hoeveel je kan bereiken in slechts 1 leven ...

 

Er worden een serie van rondes gespeeld, en elke ronde stelt een periode in het leven van een speler voor. Elke ronde bestaat uit 3 fases : Onderhoudsfase, actiefase en de ronde-einde-fase.
In de onderhoudsfase komen er allerlei nieuwe kaarten op het bord te liggen, zoals projecten, voorwerpen, jobs, partners enz .. De spelers zullen hier hun onderhoudskosten moeten betalen. Is er een kaart dat je niet kan of niet wil betalen, zal je een stress token moeten noemen. Ahhh.... stress tijdens een spel ...


In de actie fase mag de actieve speler een actie kiezen om uit te voeren door een uurwerk te plaatsen op één van de beschikbare acties. Deze zal dan uitgevoerd worden en dan mag de volgende speler een actie kiezen. De acties bestaan uit : studeren, spelen, inter-ageren, een tijdelijk job, een project opstarten,  geld spenderen, een activiteit uitvoeren, een job zoeken,  aan je relatie werken, overwerken, rusten en nog zo van die dagdagelijkse dingen. Je dient wel ten alle tijde je stress meter in het oog te houden.
Op het einde van de ronde zal in de laatste fase de nodige zaken uitgevoerd worden om een nieuwe ronde te kunnen starten.Dit spel werd geschonken door Artipia Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 1-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90 minuten


Reacties

Populaire posts