Holterdipolter

De kleine en grote heksen en tovenaars hebben er nu al weken zitten op wachten : de mooiste nacht van het hele jaar : de Walpurgis nacht ! Enkel in deze al te gekke nacht laat de 'Blockberg' zijn grootste geheim los : de stenen van wijsheid.


De stenen rollen en donderen door een mysterieus grotten systeem langsheen de verschillende grot ingangen. Voor die ingangen staan de heksen en tovenaars klaar om zulke kostbare steen in hun bezit te krijgen. Omdat het zo donker is s'nachts, moeten de heksen en tovenaars op hun gehoor verder gaan. Gelukkig krijgen ze nog hulp van een kat, die in het donker kan kijken. Wie hoort de meeste stenen ? Oefen je gehoor en je concentratie vaardigheden. Een ongewoon spel voor de hele familie, dat is wat je ten minste van deze Holterdipolter kan zeggen.



Eén speler zal een steen in het grotten systeem van Blockberg loslaten. Die staan zal dan naar beneden donderen en rollen doorheen de verschillende gangen. En spits nu goed je oren, want je zult helemaal niets zien naar waar de steen gaat rollen. Nadat de steen zijn eindbestemming bereikt heeft, dobbelen de spelers met de dobbelsteen en bewegen de kat naar de heks of tovenaar waar hij of zij denkt dat de steen gevallen is. Die grot zal dan geopend worden, en als het juist is, zit daarachter de steen die je mag nemen. Is er geen steen te vinden, mogen de andere spelers een poging wagen.

Dit spel werd geschonken door Moses Verlag en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 5 jaar
Speelduur : 15 minuten
 

Reacties

Populaire posts