Slapshot

Slapshot is een spel dat we vorige speldag bij Het Geel Pionneke hebben leren kennen via Grant van Columbia Games. Naast een demo van The Last Spike had hij ook dit leuk kaartspelletje bij. En vanaf volgende speldag zit dit spel ook vast in ons aanbod. Het dateert al van 1982, en is al verschillende keren terug uitgebracht door onder andere Amigo Spiele.


Het thema zal niet iedereen aanspreken : hockey. Maar toch is het een al te gek spel voor alle leeftijden. Elke speler in slapshot neemt de rol aan van een team manager. Het doel is om jou team naar de finale te loodsen en zo het kampioenschap te winnen. Tijdens het gewone seizoen kan je jou team verbeteren door te ruilen en kaarten te trekken. Ook blessures en hier en daar wat geluk zullen van de partij zijn, maar het is voornamelijk jou vaardigheden als manager die jou team tot de overwinning kunnen leiden.


Er zijn al enkele vervolgen van dit spel gemaakt, die iets andere regels hebben, en die heten Phantoms of the Ice en Power Play. De regels in detail kan je hier vinden : http://www.columbiagames.com/slapshot/

Slapshot werd geschonken door Columbia Games en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-10
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts