ESSEN the Game : Spiel '13

Bij menig spelliefhebber begint het rond deze periode serieus te kriebelen : de spellenbeurs in Essen komt er aan : de grootste en leukste spellenbeurs ter wereld, en dat slechts op 2 uurtjes rijden van het o zo rustige Geel. Speciaal voor die mensen die gek zijn om op koopjesjacht te gaan, de laatste nieuwe spelletjes te spelen, goodies te verzamelen, of gewoon de sfeer op te snuiven van deze beurs, is er Essen, the Game.



Essen the Game kwam al in 2013 uit, maar we brachten het pas tijdens de beurs van vorig jaar mee. We hebben dit spel speciaal tot deze week gehouden om terug 'in de sfeer' van de beurs te komen.
Het is een strategie spel waar elke speler een bezoeker is van deze befaamde beurs : het International Game Fair of Essen.



Met jou wenslijstje aan spellen, moet je de lange wachtrijen en hordes spellustigen trotseren, en proberen aan de stand te geraken van jou favoriete uitgevers. Maar let op : zoals je weet zijn de populaire spellen erg in trek en de beschikbaarheid ervan is beperkt. Om jou doelen te kunnen bereiken, zal je jouw budget goed moeten beheren. Afhankelijk van het aantal spellen dat je al aan het dragen bent op de beurs, zal je bewegingen doorheen de hallen beperken. Je hebt misschien al eens fotos van het bestuur zien passeren met zakken vol spellen, en dat is echt geen lachertje om daarmee over de beurs te wandelen.


Je zult dus je zakken vol met spellen in je wagen moeten gaan deponeren, die ergens ver weg op de parking staat. Daarna kan je terug naar de beurs spurten om dat ene speciale spel te zoeken dat je nog wou. Kortom, dit spel is exact het gene het bestuur 3 dagen per jaar meemaken om jullie zoveel spellen te kunnen presenteren. Nu mogen jullie het zelf eens naspelen, maar dan vanaf je luie stoel.

Essen the Game werd geschonken door Geek Attitude Games en is vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.
Essen the Game is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 75 minuten

Reacties

Populaire posts