Talo

Talo is een spel dat bestaat uit 55 houten blokken. De kleinsten hebben de vorm van een dobbelsteen, de grootste staaf die wel 10 keer groter is. Als een speler aan de beurt is mag deze dobbelen met een 10-zijdige dobbelsteen. Daarna neemt deze de overeenkomstige houten blok en plaatst deze naast zijn pion op het speelbord.


Je hebt ook de mogelijkheid om het gedobbelde getal op te splitsen in 2 kleinere houten blokken. Bij het plaatsen van de blokken zal je jezelf wel moeten houden aan bepaalde regels. Zo mag je niet buiten het speelveld blokken plaatsen. En wat is nu het doel van dit stapelen van blokjes ? Je zult moeten proberen om je pion trapsgewijs verdiep na verdiep hoger te krijgen. Daarbij mag je natuurlijk ook blokken betreden die jou collega's gebouwd hebben.


Enkel blokjes met een kortere lengte mogen op blokjes met een langere lengte geplaatst worden, en dat maakt het soms erg lastig. Mocht het allemaal niet duidelijk zijn, de handleiding is erg duidelijk met vele voorbeeldfoto's. Het materiaal is van super kwaliteit, al mochten de pionnetjes iets moderner zijn. Veel bouwplezier !


Talo werd geschonken door 3 hasen in der Abendsonne en is het spel van de maand oktober bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts