Stinky Business

Stinky Business, het nieuwe geurspel van G3 ? Nee, al zit er wel een luchtje aan de zaak die je in dit spel gaat ondernemen. We steken er even onze neus in ...


Stinky Business is een spel dat zich afspeelt in de wereld van de afvalverwerking. Jou doel is om het meest succesvolle afvalverwerkingsbedrijf te worden, waardoor je het meeste geld zult verdienen en daardoor ook de meeste punten zult scoren. De spelers zijn allemaal managers in het verwerken van afval. Ze bouwen recyclage fabrieken en verbrandingsovens, maar ook afvalverwerkende fabrieken om afval om te vormen tot een winstgevende handel.


Het spel zal 10 rondes lang duren, waarbij elke ronde uit 4 fases bestaat. In de eerst fase - vervuiling - trekken alle spelers 4 afvalkaarten van de trekstapel en kiezen daar 1 van om bij te houden. De volgende fase is de investeringsfase, waar de spelers recyclage fabrieken en verbrandingsovens mogen aankopen, maar dus ook de afvalverwerkende fabrieken. Die komen allen op het persoonlijk spelersbord. Al die investeringen beïnvloeden de recyclage en verbrandingsfase, die de spelers van afvalkaarten zal voorzien. Dat afval zal verwerkt worden in de laatste fase om zo winst te maken.


Na de 10e en laatste ronde is het spel ten einde en dan zal er gekeken worden wie het meeste geld wist te verdienen aan dit stinkend zaakje. Je scoort punten voor het investeren en verworven geld. De spelers kunnen ook negatieve punten scoren voor afvalkaarten die ze tijdens het spel hebben afgelegd. Het verwerken van afval was nog nooit zo leuk als in Stinky Business !



Dit spel werd geschonken door G3 en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 60 tot 90 minuten

Reacties

Populaire posts